Thursday, March 26, 2009

~ IAN NAWFAL SEUSIA 7 BULAN


Lamanya tak update blog aku nih... nak kata sibuk.. takla sibuk mana pun but routine as a mommy of 2 kids ni..memang agak memenatkan.. ingatkan after resigned sebagai IT Security Analyst @ ExxonMobil.. tekanan & kepenatan tu akan berkurangan.. tak payah terkejar2 bgn pagi & siapkan anak utk ke nursery.. tapi.. i can say .. to be a housewife lebih penat & teruk dr to be a career woman.... kalau kerja tu... kita dudok mengadap pc, time makan.. hulur duit terus nganga mulut... time balik terus angkat bag & blah.. paling tidak.. aku kena stayback sampai ke malam & berjalan kaki sorang2 melalui lorong2 gelap di taman KLCC....  

tapi kini... awal pagi aku dah bgn..since malam semalam dah sibuk fikir nak prepare apa for breakfast..kena pulak najla dah school..dah tu.. tak nak makan food yg teacher sediakan.. nak bawa bekal katanya.. nak tak nak.. kenalah aku sediakan sarapan & bekal untuknya... nasi goreng..mee hoon goreng.. mee hoon soup, roti butter, roti & telur.. telur 3 suku,  dah sampai tak tau aku nak buat apa...  

berbalik pada topic di atas..then, aku sibuk pulak dgn nawfal yg dah mula menakal..merangkak seluruh rumah..terhantuk & tersembam ke lantai & dinding.. ian nawfal yg sudah pun mencecah usia 7 bulan bulan lps...... emmm.. layan jelah some of his pic..




last month jugak.. kita org berkesempatan balik melaka... saja2 balik... rindu agaknya... sempat jugak pi makan2 ikan bakar @ muara sg duyong with family... actually kalau nak diikutkan... ikan bakar umbai tu lagi dekat dgn rumah aku..tak sampai 5 minit dah sampai.... kalau dr rumah kak long aku tu..jalan kaki je...... but kita org prefer pi kat muara sg duyong sbb kira kenal dgn ownernya....  just call taukeynya.... sampai kedai terus makan.... tak payah nak tunggu2....

antara hidangan.... ikan siakap & kerapu bakar & masak sweet sour tak sempat nak amik gambarnya...... 
tapi yg tak bestnya... aku tidakla mentekedarah seperti biasa... dapat mkn ala kadar je.. memandangkan nawfal pada ketika itu demam. maka.. dia agak letih & asyik merengek ..... kesian kat nawfal yg demam & umi yg tak dapat menikmati ikan bakar dengan sepenoh hati.......... 
after balik kl........... nawfal dah ok dah.. bdn dah sejuk.. but.. naik pulak merah2 bermula dr dahi..pastu turun ke bdn dan kaki... doctor said... mayb demam campak yg tak kronik..... lembik je dia time tu........ 
kesian budak ini....... kisah ian nawfal ketika 7 bulan.................

3 comments:

  1. carrier woman ke or career woman ?... after dah resigned from career woman ko skg dah jadi carrier woman kepada En Putra ... wei ..saja buat aku teringin tengok lauk pauk,ikan bakar kt Melaka tu..dah la tu aku rindu kat sambal belacan mak aku .huhu ...

    ReplyDelete
  2. wakakaka... tulah..aku sekarang wanita power seantero dunia. dulu career woman..sekarang carrier woman..kalau setakat en putra tu, satu jari aku boleh angkat!!!! hahahaha... ni kalau dok teringin, teringat bab2 makan ni... tak si joe, si mas jangguem ni... apa betul ramalan ku ini?

    ReplyDelete
  3. nice blog..jemput ke blog saya sis..
    http://mommyjeeha.blogspot.com/

    ReplyDelete